Vinil Karo Nedir?

Vinil yer karo, leke ve suya dayanıklı, çok yönlü ve uygun maliyetli oldukları için özellikle banyolarda, çamurluklarda ve mutfaklarda sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Vinil kare karolar, genellikle PVC olarak bilinen ve farklı boyutlarda olan %100 polivinil klorür plastikten yapılmıştır. İlk olarak, küçük renkli PVC parçaları ısıtılır ve daha sonra esnek vinil levhalar oluşturmak üzere yapıştırılan ince tabakalar halinde preslenir. Bundan sonra, vinil levhalar karolar halinde kesilir.

Vinil karo, ahşap, seramik, porselen ve taş dahil olmak üzere çeşitli malzemelere benzeyecek şekilde renklendirilebilir ve dokulandırılabilir. Birbirine geçmeli ve enjeksiyonlu stilleri de mevcuttur. Vinil zemin kaplamanın avantaj ve dezavantajları, seçtiğiniz ürünün cinsine ve kalitesine göre önemli ölçüde değişiklik gösterir. En iyi yönleri ise; ayak altında rahat ve sessizdir, hasara ve neme karşı dayanıklıdır, kurulumu ve bakımı kolaydır, uygun maliyetlidir ve çok sayıda renk ve tasarımı mevcuttur. Vinil zeminler, kalitelerine ve nasıl kurulduklarına ve bakımlarına bağlı olarak 5 ila 25 yıl arasında sürebilir. Vinil zeminler yalnızca şık ve montajı kolay olmakla kalmaz; ayrıca temizlemesi ve bakımı kolaydır, hayatınızı kolaylaştırır ve evinizi hijyenik hale getirir.

 

Vinil Zemin Nasıl Kaplanır?

Vinil zemin kaplamasında birbirinden farklı yöntemler bulunur. Esnek vinil karo genellikle birbirine kenetlenir, kesilmesi ve takılması da kolaydır. Bu dekoratif karolar birçok farklı desen ve renge sahiptir. Lüks vinil karolar (LVT) tipik olarak sert bir yapıya sahiptir. Tipik olarak birden çok katman, gerçekçi 3D baskı, dayanıklı bir aşınma katmanı ve bazen dokulu bir yüzey içerirler. Su geçirmez vinil karo, su geçirmez bir çekirdek içeren 4 katmanlı yapıya sahiptir. 

 

Vinil karoların montajı diğer zemin çeşitlerine oranla daha kolaydır. İlk olarak, vinil zemini döşemek için temiz, düz bir yüzey sağlamak için alt zemindeki eski yapıştırıcıyı veya diğer malzemeleri 3 inçlik bir macun bıçağıyla kazımanız gerekir. Onarım gerekiyorsa, bunlar kuruluma başlamadan önce yapılmalıdır. Alt zeminin pürüzsüz olması gerekir. Yapıştırma yöntemi ile uygulanan kurulum, en kolay yöntemdir. Her karonun önceden uygulanmış bir yapışkan arkası vardır ve tek yapmanız gereken bu alanı soymak ve karoyu monte ettiğiniz yüzeye bastırmaktır. Yapıştırarak yerleştirme yöntemi, basınca duyarlı bir yapıştırıcı gerektirir. Bu yöntem, kullanımın yoğun olduğu alanlar için de oldukça efektiftir.

Vinil Zemin Nerelere Kaplanır?

Vinil zemin, kir ve tozun çok fazla görüldüğü alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Ofisler, bankalar, kütüphaneler, hastaneler ve okullar gibi kalabalık alanlarda sıklıkla tercih edilir. Bunun yanı sıra evlerde de kullanılabilir. Su geçirmezliği, dayanıklılığı ve kurulum ve bakım kolaylığı nedeniyle, vinil zemin kaplama evinizin herhangi bir odasına döşenebilir. Suya dayanıklılığı vinil karoyu özellikle banyolar ve mutfaklar için iyi bir seçim haline getirir. Bununla birlikte, vinil döşeme, oturma odaları ve yatak odaları da dahil olmak üzere evdeki diğer odalar için de popüler bir seçenektir.

 

Lüks Vinil Zemin Metrekare Fiyatları

Vinil karo zeminlerde, rulo ve lüks vinil kaplama (lvt) olarak iki farklı fiyatlandırma yapılabilir. Zemincim aracılığı ile hem rulo modeller hem de lüks modelleri inceleyip, zevkiniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda zemininizi seçebilirsiniz. Lüks vinil zeminler 212,50 TL’den başlayan fiyatlar ile sunulurken, rulo zeminler 65,50 TL bazında fiyatlandırılır. Vinil zeminlerde de diğer zeminler gibi metrekare başına fiyatlandırma yapılır. Lüks vinil karo farklı teknikler ile üretildiğinden vinil zemine oranla daha maliyetli olabilir.